tiistai 18. toukokuuta 2010

Savuisen päivän sitruunasooda / Lemonade for a smoky day


Savuisen päivän sitruunasoodan resepti on otettu Marianne Kiskolan kirjasta Kasvisruokia Aasiasta. Lämpimien säiden yllättäessä toukokuisessa Suomessa sitruunasooda virkisti, tosin täytyy myöntää että liioittelin hieman inkiväärin määrän kanssa. Alkuperäinen resepti on tässä:

4 cm pala raastettua tuoretta inkivääriä
2 sitruunan tai limetin mehu
5 dl vettä
1dl raakaruokosokeria
(mausteneilikoita)

Purista sitruunoista mehu ja sekoita se, raastettu inkivääri, vesi ja sokeri kattilassa. Kiehauta ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Jätä hautumaan kannen alle tunniksi. Siivilöi ja jäähdytä, tarjoile kylmänä.
Käytin soodaan kaksi isoa sitruunaa ja 7 dl vettä, raakaruo'on korvasin 0,5 dl tavallista sokeria + 0,5 dl fariinisokeria ja mausteneilikat jätin pois kokonaan. Lopputulos oli hyvin inkiväärinen sooda, johon piti lisätä sokeria ja vettä lantringiksi rutkasti.

A perfect way to cool down in the suddenly so summery Finland is with this lemonade, found in Marianne Kiskola's book Kasvisruokia Aasiasta. (Vegetarian food from Asia)

4 cm fresh grated ginger
2 lemons or limes, juiced
5 dl water
1 dl raw sugar
(cloves)

Mix the lemonjuice, ginger, water and sugar in the pan, bring it to the boil and stir until all the sugar is melted. Let it simmer for about an hour. Strain and let it cool down. Serve with ice.
I used 7 dl of water and instead of brown sugar I mixed 0,5 dl white sugar and 0,5 dl brown sugar. The ginger was really really strong and I had to add some sugar and water to the lemonade because it was way too strong for my taste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti